⌂ Home
Tillbaka
Sök:

Gnocchi med tomat och mozzarella

(6 pers)

1,5 gul lök
7,5 klyftor vitlök
6 msk olivolja
3 msk tomatpuré
1,5 krm chiliflakes
1,5 msk vitvinsvinäger
3 förp hela konserverade tomater (skalade)
salt, peppar
750 g gnocchi (färsk)
3 mozzarellaostar
1,5 kruka färsk basilika

Sätt ugnen på 200 °C. Finhacka lök och stek lätt gyllene i olivolja i en ugnsfast gryta. Finhacka vitlöken och ha i, stek någon minut till innan du tillsätter tomatpuré och chili och rör om. Tillsätt vitvinsvinäger och stek allt i ca 2 minuter. Häll sedan i de hela skalade tomaterna i grytan, låt koka ett par minuter och krossa dem sedan med en slev så du får ut all god vätska. Salta och peppra. Låt koka ordentligt i ca 5 minuter. Tillsätt sedan gnocchin och låt det koka med i 2 minuter, tillsätt eventuellt lite vatten om såsen är för fast. Klipp mozzarellan i bitar, vänd runt hälften av mozzarellan med sås och gnocchi och toppa grytan med den andra hälften. Ställ in i ugnen och baka i ca 15 minuter, tills osten är gyllene. Toppa med basilika och servera direkt!